FAQ Biosil


Hoe kan ik BioSil bestellen?
BioSil is verkrijgbaar in elke apotheek. Indien niet op voorraad, kan de apotheker deze bestellen bij de groothandel. Op onze website bij ‘verkooppunten’ vindt u alle apotheken die BioSil partner zijn en deze hebben steeds voorraad van BioSil.

 

Druppels of capsules: wat moet ik kiezen?
Effecten

Een onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Antwerpen bevestigt dat de biologische beschikbaarheid en de farmacokinetiek van de vloeistof en de capsules en dus de effecten dezelfde zijn. Je kan je keuze dus baseren op je persoonlijke voorkeur qua smaak en gebruiksgemak:


Smaak

BioSil heeft een zeer specifieke smaak, die we vanuit wetenschappelijk standpunt als "bitter" kunnen omschrijven. Maar vaak wordt het nog anders omschreven als "zout" of "visachtig".  We hebben een paar smaaktesten uitgevoerd.  Doorgaans scoren rode en paarse sappen, en ook thee met een hoog taninegehalte zoals Red Ribose en Earl Grey goed als drankje dat de smaak van BioSil goed kan maskeren.  Ook heel wat bruisende drankjes die rijk zijn aan vitamine C verdoezelen de smaak heel goed.  Of je kan ook voor capsules kiezen als je de smaak onaangenaam vindt.


Gemak

Veel mensen geven de voorkeur aan de capsules omdat ze gemakkelijker te nemen zijn. Momenteel zijn deze verkrijgbaar:

  • 120 capsules (2 maanden)
  • 60 capsules (1 maand)
  • 30 ml druppels (2 maanden)

 

Kan ik de klinische onderzoeken uitgevoerd met BioSil vertrouwen?
Resultaten van dubbelblinde placebogecontroleerde klinische onderzoeken bij mensen (de hoogste norm voor klinische onderzoeken) werden gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische tijdschriften. Zij bewijzen de effecten van BioSil op de huid, het haar en de nagels. De effecten van BioSil zijn klinisch bewezen. Er is een hemelsbreed verschil tussen "klinisch bewezen" en "klinisch getest". Elk product kan in een klinische omgeving worden getest, maar enkel de producten met statistisch significante resultaten mogen de uitdrukking "klinisch bewezen" gebruiken. BioSil is klinisch bewezen in dubbelblinde placebogecontroleerde klinische onderzoeken.


Heeft BioSil bijwerkingen?
In de klinische onderzoeken naar BioSil werden er geen negatieve bijwerkingen gemeld. BioSil is een zeer veilig natuurlijk product dat geen interactie vertoont met andere geneesmiddelen of voedingssupplementen. De enige contra-indicatie, dus waar BioSil niet mag genomen worden is bij nierinsufficiëntie.


Maakt mijn lichaam zelf niet voldoende collageen aan?
Vanaf de leeftijd van 21 jaar maakt ons lichaam minder collageen aan. Vanaf dat moment neemt de productie van collageen elk jaar met 1% af. Concreet betekent dit dat je huid minder ealstisch wordt, je haar dunner en je nagels vlugger gaan breken. Met de inname van BioSil worden de cellen van je lichaam die collageen aanmaken gestimuleerd om het verloren gegane collageen aan te vullen. Dat is klinisch bewezen.


Ik ben een veganit/vegetariër. Kan ik BioSil nemen?
BioSil bevat geen bestanddelen die zijn afgeleid van dierlijke producten. Ook de capsule omhulsels zijn gemaakt van plantaardige bestandsdelen. Vegetariërs en veganisten kunnen BioSil zonder enig probleem innemen.


Kan ik BioSil een dag overslaan?
De dagelijkse dosis BioSil die we aanbevelen voor de effecten op huid-haar-nagels, is gebaseerd op feiten en conclusies die zijn verzameld uit klinische onderzoeken bij mensen. Een lagere dagelijkse inname werd niet onderzocht. Als je nu een dag eens BioSil vergeet is dit zeker geen ramp en zal de collageenproductie zich wel weer herpakken als je na een paar dagen opnieuw regelmatig BioSil inneemt.


Hoelang kan ik BioSil innemen?
Tijdens je leven moet je lichaam regelmatig collageen aanmaken om je huid, haar en nagels jeugdig en gezond te houden. Voor optimale resultaten kan je BioSil blijven innemen zolang je wil, levenslang. Je hoeft de dosis niet te verhogen naarmate je ouder wordt.


Wanneer merk ik de eerste resultaten op?
Uit klinische onderzoeken blijkt dat het resultaat al goed te zien is na 20 weken regelmatige inname van BioSil. Uit klantenreviews blijkt dat gebruikers al een effect voelen na 1 maand op de nagels en na 2 à 3 maanden op huid & haar.


Wat is BioSil? Is het een geneesmiddel?
BioSil is een voedingssupplement en geen geneesmiddel. Het is goedgekeurd door de wettelijke instanties en heeft dus een NUT nummer. Van de bestanddelen is klinisch bewezen dat ze je lichaam helpen om opnieuw collageen aan te maken. BioSil bestaat in de vorm van capsules of druppels. Aanbevolen om tweemaal daags innemen. Het is geproduceerd in België.